skip to Main Content

UITNODIGING

Beste collega’s,

De laatste tijd is een bewogen en bizarre periode waarin veel zekerheden lijken te verdwijnen. Zo zijn veel nascholingen omgezet naar virtuele meetings, maar de sociale interactie ontbreekt. Wij hebben gewikt en gewogen en denken (en hopen) dat de tijd rijp is om elkaar weer te zien & te spreken. Het Skintermezzo zal plaatsvinden op dinsdag 15 september.

We hebben maximaal rekening gehouden met alle preventieve Corona maatregelen. Om de 1,5 meter regel te respecteren hebben we zowel Collegezaal 1 als 2 gereserveerd. In de ene zaal zullen de presentaties worden gehouden en in de andere zaal kunnen deze presentaties via een livestream gevolgd worden.

Uiteraard zal er ook een persoonlijke maaltijd, volgens de Corona regels, verzorgd worden in Foyer-C vanaf 17.30 uur.

Het programma start om 18:50 uur met een spreekster die geen introductie nodig heeft: Marion Koopmans, viroloog in het Erasmus MC. Zij zal de laatste ins en outs over virale globale pandemieën bespreken.

Vindt u nagelaandoeningen ook zo lastig? Leon Plusjé neemt u mee bij de hand en presenteert over inflammatoire nagelaandoeningen.

Vanuit het Amphia ziekenhuis zullen Nadia Rbia en Angelina Erceg een aantal perifere parels presenteren. Onbekend maakt onbemind: teerzalf is onterecht toch vaak een vergeten middel maar na deze avond hopelijk niet meer! Marijke Kamsteeg belicht de therapeutische effecten van teer. Mariëlle Beenackers sluit de avond af met hoe (on)gezond we nu eigenlijk leven in Rotterdam. Altijd handig om goed geïnformeerd te zijn over onze Rotterdamse patiëntenpopulatie: gezondheid is zoveel meer dan de ziekten waarmee onze patiënten zich bij ons presenteren.

De borrel zal bij mooi weer gehouden worden buiten bij ‘Westkop’. Restaurant Westkop is gelegen op 100 m afstand van het Erasmus MC aan de ingang van de museumpark garage

Gedurende de hele avond zijn er een beperkt aantal plaatsen, dus vooraf aanmelden is noodzakelijk bij: g.sarno-vanderpijl@erasmusmc.nl, mede ook zodat wij de personen kunnen registreren.

Met vriendelijke groet,
De Skintermezzo commissie

Judith Zoutendijk, Simone van der Velden,
Petra Dikrama en Tamar Nijsten.

PROGRAMMA

17.3018.30Maaltijd Foyer-C
18.4518.50Introductie • Petra Dikrama
18.5019.10Virale globale pandemieën • Marion Koopmans
19.1019.35Bij de hand - inflammatoire nagelziekten • Leon Plusjé
19.3520.00Perifere Parel(s) • Nadia Rbia & Angelina Erceg
20.0020.30Het therapeutische effect van teer • Marijke Kamsteeg
20.3021.00Gezondheidsverschillen in Rotterdam: van onderzoek naar gemeentelijk beleid • Mariëlle Beenackers
21.0022.30Aansluitende borrel in ‘Westkop’

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

In verband met de catering verzoeken wij u dringend zich aan te melden!
Dit kan door een mailtje te sturen naar Wendy Sarno: g.sarno-vanderpijl@erasmusmc.nl

De data voor 2020:
1 december

Back To Top