skip to Main Content

AANKONDIGING

Beste collega’s,

Na een zomer, waar een regenjas en waaier geen overbodige luxe waren, starten we met frisse moed het academische jaar en organiseren op dinsdag 12 september ons 3eSkintermezzo van dit jaar.

U bent van harte welkom in het Wereldmuseum in Rotterdam, maar u kunt ook digitaal deelnemen. De nadruk van de presentaties ligt op praktische toepasbaarheid, klinische relevante onderwerpen en duurzame zorg.

Onze collega Paul van Daele, internist-allergoloog-immunoloog, zal de duistere zijde van immunosuppressiva belichten: Op welke infecties moet je bedacht zijn, wat kun je doen om deze te voorkomen dan wel vroegtijdig te herkennen en welke maligniteiten kunnen zich ontwikkelen.
Rick Waalboer gaat in op ‘Kopzorgen’. Hij zal tips met ons delen in de behandeling van lichen planopilaris en frontal fibrosing alopecia, zodat eigen eventuele kopzorgen ook verminderen.
Onze jonge collega’s Thomas Buters en Merel van de Loo demonstreren een ‘Herpes zus’ en een ‘Herpes zo’ casus.
Jorie Versmissen, internist-klinisch farmacoloog/-vasculair  geneeskundige  is samen met Bibi van Montfrans gestart met het WEVAR senior spreekuur voor patiënten met vaatmalformaties, waarvan een deel de transitie vanaf de kinderdermatologie heeft gemaakt. Waar vroeger watchful waiting werd toegepast met voornamelijk compressietherapie, zijn er nu echt meer behandelopties voor deze patiënten.
Tot slot wordt er nog sappige flebologie gepresenteerd door Eveline Scheerders, arts-onderzoeker, waarbij de kwaliteit en kosten effectiviteit vergeleken wordt van Muller versus EVLT met Muller in het multicenter RCT onderzoek.

Met een werelds buffet vooraf en de gelegenheid om achteraf met elkaar te praten, zijn er genoeg redenen om hier -al dan niet in levenden lijve- bij te zijn.

We zien ernaar uit u op 12 september te zien in het Wereld Museum.

Aanmelden kan hier

Tamar, Petra, Bibi, Kiki, Barbera en Wendy

Deze data voor 2023 kunnen vast in de agenda:

12 september

UITZENDING

Uitzending gemist?
Klik op de button om de uitzending van 12 september 2023 terug te kijken.

Graag horen wij wat u vond van het live Skintermezzo: Laat hier uw opmerking / ideeën / tips / suggesties voor onderwerpen achter

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

4.8 9 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back To Top
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x